Recoltele, afectate de vremea la extreme. Producător: „Pe viitor ne gândim să facem numai solarii”

by admin

Ploile din lunile iunie/iulie și seceta de acum cauzează probleme culturilor. Ploile abundente din luna iulie au redus cu 30%-40% recoltele, iar acest lucru îi îndeamnă pe mulți producătorii să continue doar cu solarii.

Cornel Tritean, producător de legume din comuna Ceanu Mare, se gândește ca pe viitor să facă numai solarii deoarece nu mai are forța de muncă necesară iar pe vreme nu se mai poate baza.

„Pe moment am fost foarte afectați, dar pe parcurs și-au revenit unele culturi. În proporție de 60% și-au revenit. Noi suntem cultivatori de legume proaspete de sezon. Până prin 20 iulie am fost foarte afectați de ploi. Nu am putut să intrăm în pământuri, nu am putut menține la standardele la care a trebuit să le menținem. Varza timpuri, varza de vară și dovleacul au fost cele mai afectate. Și cu cartofii am avut probleme, grindina dintr-o zi i-a tocat. Cu natura nu ne putem pune. Pe viitor ne gândim să facem numai solarii!”, declară pentru Servus Cluj, producătorul clujean Cornel Tritean.

foto: fasingur.info

Te-ar putea interesa si

Comenteaza