Rata incidenței la Cluj depășește 24,51 de procente la mia de locuitori! Primarul speră să ca numărul cazurilor să scadă în februarie

by Christian Suciu

Rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Cluj-Napoca înregistrează noi creșteri îngrijorătoare cu fiecare zi. Potrivit raportului DSP rata de astăzi indică un procent de 24,51 de cazuri raportate la mia de locuitori. Primarul Clujului, Emil Boc, preconizează însă o scădere a ratei de incidență la mijlocul lunii februarie:

” Eu cred că va intra curând într-o fază de platou sau faza de dinți (fierăstrău), după care platou, și undeva, cred eu, după 15 februarie va coborî. Sunt două explicații aici: în primul rând, rata mare este direct corelată cu numărul de testări. Clujul are avantajul de a avea foarte multe soluții de testare. Oamenii sunt extrem de responsabili, se testează în permanență și bine fac, pentru a izola virusul. Partea plină a paharului, dacă poate fi ceva din toată povestea asta complicată, este că nu e atât de agresivă varianta Omicron, iar dacă ești vaccinat lucrurile sunt relativ ușoare. Cel puțin acestea sunt datele statistice medicale.” a comunicat printr-o intervenție radiofonică, Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza