Răscoală în PMP Cluj: aleșii locali cer alegeri interne!

by Cristina Mihaila

Lucrurile nu sunt deloc liniștite în partidul condus cândva de Traian Băsescu. Lupta de la centru dintre Cristian Diaconescu și Eugen Tomac are corespondent și în teritoriu, în organizația din Cluj. Fostul secretar general al PMP Cluj, Andrei Maxim, îl acuză pe președintele interimar al organizației că partidul a ajuns un fel de SRL al său. O bună parte din primarii și aleșii locali ai PMP Cluj cer și ei alegeri în cadrul organizației județene.

“În primul rând, nu avem o conducere legală. Conducerea organizației Cluj îl are doar pe domnul Lungu care n ici el nu mai e ales. El trebuie să facă alegeri în toate structurile. Noi avem foarte mulți oameni noi: primari, viceprimari, consilieri locali, care nu au niciun fel de funcție. PMP Cluj este un fel de SRL al domnului Lungu. La alegerile parlamentare nu ne-a ajutat deloc. Noi nu am avut sediu, buget, nimic. Am făcut o campanie foarte grea. La ce voturi am scos e un miracol. Din vechea conducere nu cred că mai sunt doi membri. El nu are organizație în Cluj”, a declarat pentru Servus Cluj, Andrei Maxim, fostul secretar general al PMP Cluj.

Situația neclară din organizația județeană este întărită și de primarul comunei Călărași, Ioan Racolța.

“E o mare nemulțumire că nu s-au organizat alegeri. Domnul Lungu cred că e mulțumit de situația asta dar pe mine mă deranjează că nu e o conducere statutară. După alegerile din 2020, domnia sa a dispărut vreo șase luni din țară. Nu ai avut cu cine să discuți. Azi mâine sunt doi ani de la locale, nu se știe ce vrea conducerea partidului. E o situație ambiguă. Singurul lucru pentru care suntem sunați e pentru cotizație. Dacă nu ar fi de plâns ar fi de râs”, a declarat Ioan Racolța, primarul PMP din comuna Călărași.

Situația semnalată de edil este întărită de colegul său de la Ceanu Mare, Virgil Păcurar. “Nu s-au desfășurat încă alegeri, nu suntem întrebați de decizii. Suntem aleși pe lista unui partid dar nu suntem consultați deloc. Nemulțumirea e că nu s-a stabilit o conducere statutară. La nivel de CJ, acolo s-au făcut alianțe și noi nu suntem susținuți. Adică nu s-a negociat concret și am fost dezavantajați anul trecut când a fost vorba de alocări. Flagrant. Suntem a treia forță când vine vorba de aleșii locali. Cu groază mă gândesc la Anghel Saligny sau PNRR când vine vorba de alocări. E o nemulțumire la nivel județean și național”, a spus Virgil Păcurar, primarul comunei Ceanu Mare.

Nemulțumiri au exprimat și cei din organizația Turda a PMP, care refuză orice inițiativă de fuziune a partidului cu PNL. “Am obținut peste 10 la sută, peste media partidului. Cea mai mare nemulțumire e legată de ideea fuziunii. Eu sunt în PMP de când era fundație. Câțiva lideri urmăresc fuziunea pentru interese personale. Eu nu-mi doresc o fuziune cu PNL. Și e decizia consilierilor locali din zona Turda, vreo 30 de consilieri locali. Nu o să meargă această fuziune. Aceasta e marea nemulțumire. Am pierdut foarte mulți membri care își caută loc în alte partide. Nici nu mai știu ce să cred despre PMP. În PNL, eu nu rămân”, a declarat liderul organizației din Turda, consilierul local Adrian Nap.

Până la această oră, fostul senator Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, nu a putut fi contactat de echipa Servus Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza