Rafila ar fi dispus să-i cedeze lui Arafat funcția de ministru al Sănătății

by Christian Suciu

Conform unui proiect de lege privind supus transparenței decizionale, ministrul Sănătății Alexandru Rafila ar pute să-i cedeze șefului DSU , Raed Arafat funcția de ministru. Proiectul de lege are susținerea MAI iar acesta propune ca asistența medicală de urgență să treacă în apanajul DSU însă ministrul Rafila este de părere că procesul medicinei de urgență se diferențiază de atribuțiile Departamentului pentru SItuații de Urgență.

”Una este să coordonezi asistenţa medicală de urgenţă integrat într-o situaţie de urgenţă, de criză, de alertă, şi altceva este de coordonat asistenţa medicală de urgenţă în condiţii de normalitate. Mi se pare o chestiune ilogică şi aberantă de a coordona această activitate altcineva decât Ministerul Sănătăţii, asta nu se întâmplă nicăieri. Noi dăm banii pentru aceste servicii.” a declarat Ministrul Sănptății, Alexandru Rafila.

Cu toate acestea Rafila ar fi dispus să-i cedeze șefului DSU, Raed Arafat, funcția în Ministerul Sănătății considerând că acesta are atât expertiza cât și aptitudinile necesare pentru a gestiona asigurarea asistenței medicale de urgență în România.

”Eu cred că am fost unul dintre cei care l-au lăudat cel mai tare. Dânsul este un om extrem de capabil, dar aici discutăm de responsabilitate pentru asigurarea asistenţei medicale în România pe termen mediu, nu e o chestiune conjuncturală, iar domnul Arafat dacă doreşte să coordoneze această activitate să vină la Ministerul Sănătăţii, chiar în locul meu, eu nu am niciun fel de problemă.” a mai adăugat Ministrul Rafila.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

B 28/04/2022 - 14:52

fereasca Dumnezeu, cum sa faca asa ceva?! La ala?! doamne si fereste!

Raspunde

Comenteaza