Raed Arafat nu exclude o creștere a numărului de infectări odată cu redeschiderea școlilor: “Important este să nu blocăm spitalele”

by Cezar Leizeriuc

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, consideră că va fi posibilă o creștere a numărului de infectări cu Covid-19 după redeschiderea școlilor. Acesta își dorește ca noua decizie să nu afecteze din nou sistemul sanitar și se ajungă precum în luna noiembrie atunci când s-a produs un vârf la nivelul secțiilor de ATI:

„Acest lucru nu poate nimeni să îl nege şi să apară o creştere. Acum dacă această creştere este controlabilă sau nu, o să vedem. Controlabilă înseamnă că este în parametrii în care impactul pe sectorul sanitar să nu fie unul care să îl blocheze. Să nu se blocheze ATI şi secţiile care sunt destinate cu oxigen, pentru că totul, dacă vedeţi toate ţările care iau măsuri, iau în calcul impactul pe sistemul sanitar, ca să facă faţă sistemul sanitar. La noi am ajuns la un vârf în noiembrie. Am văzut acolo că s-a lucrat în mai multe fronturi, secţiile ATI, secţiile în care am suplimentat concentratoare de oxigen şi unităţile de primiri urgenţe au creat zone roşii, adică au tratat pacienţi până este găsit loc. Azi a fost o uşoară creştere, ieri a fost o uşoară scădere, dar nu e o creştere de sute, mii, să spui că e o creştere majoră. Nimeni să nu interpreteze că stăm foarte bine şi gata. Trebuie să respectăm mai departe măsurile, mergem în paralel cu vaccinarea. Dozele vor creşte, numărul lor va creşte, dacă acum suntem între ţările care au vaccinat un procent semnificativ. Suntem peste 2%, stăm bine. În general cu Europa stăm bine, suntem în primele ţări”, a explicat Raed Arafat, conform g4media.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza