Protest în industria ospitalității. Mai multe terase din Cluj s-au închis timp de o oră

by admin

Angajaţii din HoReCa au protestat miercuri, timp de oră, în fața restaurantelor și a teraselor unde lucrează. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia guvernului de interzice redeschiderea restaurantelor în interior și au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la viitorul celor peste 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

Protestului s-au alăturat și angajații unor terase din Cluj. Astfel, cei de la Bujole și-au suspendat activitatea între orele 17 și 18. 

„Împreună am reușit să luptăm cu noul virus și ne adaptăm la noul normal. Acum trebuie să fim din nou împreună, să ne unim vocile și gândurile pentru a susține industria ospitalității, pe partenerii și colegii noștri. Astăzi, în intervalul orar 17:00 – 18:00 ne vom suspenda activitatea.

Îti mulțumim pentru susținere!”, au scris cei de la Bujole pe rețelele de socializare.

Și Cristian Anghel, proprietarul unor baruri mobile cu prosecco, a decis să se alăture protestului. El și-a explicat gestul printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

‼️‼️‼️

Publicată de Cristian Anghel pe Miercuri, 19 august 2020

Pe lângă protestul de astăzi, Organizaţia Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia din acest domeniu. Astfel, Hora îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial. De asemenea, se solicită Guvernului redeschiderea în cel mai scurt timp a restaurantelor în interior, cu respectarea regulilor împotriva răspândirii COVID-19

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

indispensabil 20/08/2020 - 00:37

A interzice redeschiderea unor restaurante în interior, e îngrijorarea că noul normal s-a produs deja, iar unele domenii din activitatea vechiului normal, pot converti spaţii spre extensii pentru cursanţi, ce logic nu vor mai fi 30 în sală, iar nici dascălii nu pot fi dublaţi peste noapte la două ture; Poate mai profitabil ca on-line ?

Raspunde

Comenteaza