Propunere S.O.S Cluj: Pistă de biciclete din Florești până în Apahida, pe malul Someșului

by Cristina Mihaila

O pistă de biciclete la nivel metropolitan, care să lege Floreștiul de Cluj-Napoca și apoi de Apahida este ultima propunere a Asociației Societate Organizată Sustenabil S.O.S. și a Clubului de Cicloturism Napoca CCN.

”Propunerea se referă la potențialul de deplasare alternativă la traficul auto între Bonțida și Gilău, cu potențial de a se conecta ulterior la lacuri și munți în vest, dar și la celelalte orașe din est, Gherla și Dej. Miza conectării între localități este pentru a facilita o navetă ecologică, mai ales în contextul creșterii folosirii bicicletelor și trotinetelor electrice, alături de bicicletele fără propulsie electrică. În afara navetei zilnice, se propune o zonă nouă de promenadă și loisir în apropierea localităților, pe teren plat, care să încurajeze un stil de viață sănătos”, arată inițitorii proiectului, Adrian Dohotaru și Radu Gaciu.

Propunerea vine în cadrul unui nou eveniment Someș Delivery 2020, care va avea loc sâmbătă, 10 octombrie și va avea două secțiuni: la ora 15.00 se va pleca într-un tur ghidat pe biciclete de la Parcul Feroviarilor spre Apahida, cu acces pe pista de bicicelete din apropierea aeroportului, ocazie cu care se va face și o sesizare legată de deșeurile din construcții aruncate în zona aeroportului. Seara, de la ora 18.00, la Palatul Urania va avea loc dezbaterea și prezentarea propriu-zisă a proiectului prin care li se propune autorităților la nivel județean, local și metropolitan, dar și opiniei publice clujene, cea mai circulată dar (posibil) și cea mai lungă pistă de biciclete din țară.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza