Programul manifestărilor de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Ceremonia militară se va desfășura într-un format restrâns

by admin

Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Cluj-Napoca printr-o ceremonie militară, organizată în Piața Mihai Viteazul. Manifestările vor începe la ora 12:00 și vor avea loc într-un format restrâns.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Instituţia Prefectului- judeţul Cluj, împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Divizia 4 Infanterie „Gemina”, în cooperare cu structurile din sistemul naţional de securitate, organizează miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, o ceremonie publică la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, având următoarele momente: 

  • prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;
  • intonarea Imnului Național al României;
  • alocuţiuni privind sărbătorirea Zilei Naţionale a României;
  • depunerea de coroane și jerbe de flori (În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016. După încheierea ceremoniei pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane);
  • defilare cu efective şi tehnică militară pe traseul str. Regele Ferdinand – str. Horea.

Ceremonia publică din Piața Mihai Viteazul este precedată de slujba de Te-Deum care se va desfăşura în Catedrala Mitropolitană, de la ora 11.00”, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj.

Ceremonia militară se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Accesul participanților în zona oficială se va face pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19. De asemenea, se recomandă publicului care dorește să participe la ceremonie să păstreze distanța de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție.  

Te-ar putea interesa si

Comenteaza