Proceduri mai simple pentru înmatricularea și radierea autoturismelor

by admin

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat modificarea legislației, astfel încât înmatricularea, înregistrarea și radierea automobilelor să se facă mult mai simplu. Toți dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct mașinile noilor proprietari printr-un simplu document. În acest fel oamenii nu vor mai trebui să piardă timpul și să stea la cozi la ghișeele de înmatriculări.

„Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar

Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a explicat Marcel Vela în cadrul unei declarații de presă.

Și alte operațiuni, precum adierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare, vor putea fi făcute tot digital.

„Producătorii pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”, a mai spus Vela.

Pe lângă simplificarea procedurilor, se încearcă și descentralizarea serviciilor de permise şi înmatriculari unde există distanţe mari între reşedinţa de judeţ şi cetăţeni. Astfel, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la sediul judeţean al serviciului de înmatriculări auto şi pemise, ci vor fi înfiinţate puncte de lucru în judeţ.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza