Primul pacient minor confirmat cu coronavirus în România

by admin

Un al cincilea caz de infecție cu coronavirusul COVID-19 a fost confirmat în România. Este vorba de un adolescent de 16 ani din județul Timiș, rudă cu bărbatul confirmat marți. Tânărul este primul pacient minor din România infectat cu noul virus.

„Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. 

În prezent, doi pacienți infectați cu COVID-19 sunt internați la un spital din Timișoara, în timp ce o a treia persoană este internată la Cluj. Starea pacientului de la Cluj este bună, au anunțat autoritățile. O a patra persoană a fost externată din spital, fiind considerată vindecată după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Cele trei teste efectuate azi la Cluj pentru coronavirus sunt negative. Numărul românilor infectați a ajuns la șase 04/03/2020 - 18:08

[…] au fost confirmate șase cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ultimele două cazuri fiind diagnosticate în cursul zilei de astăzi, 4 martie. Toate cele cinci persoane care sunt internate în centrele […]

Raspunde

Comenteaza