Primul mare festival din Cluj care se amână din cauza pandemiei. Ce spun organizatorii

by Cezar Leizeriuc

În contextul prelungirii cu încă o lună a stării de urgență și a răspândirii noului coronavirus, echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a luat decizia de a reprograma ediția cu numărul 19, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 29 mai – 7 iunie 2020. Organizatorii speră totuși să poată reprograma evenimentul pentru o altă perioadă.

„Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai și 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie ușoară, dar suntem optimiști și lucrăm deja la posibilele date alternative”, declară Tudor Giurgiupreședintele festivalului.

Echipa va urmări cu atenție, în perioada următoare, evoluția situației din țară, de care va depinde programarea noilor date pentru TIFF 2020. O decizie nu poate fi însă luată decât peste câteva săptămâni. În aceste condiții, organizatorii anunță că persoanele care și-au achizițonat deja bilete sau abonamente la spectacolele din cadrul TIFF, își pot primi banii înapoi sau pot alege să le păstreze pentru perioada în care va fi reprogramat festivalul.

”Dacă v-ați înscris proiectele în unul dintre programele noastre (Transilvania Pitch Stop, Bursa Alex. Leo Șerban, Competiția Locală etc.), ele rămân valabile pentru ediția reprogramată.

Dacă ați cumpărat deja bilete și abonamente, aveți posibilitatea de a vă recupera banii – vă suntem recunoscători că ați inclus TIFF în planurile voastre. În aceeași măsură, le vom fi recunoscători tuturor celor care aleg să ne susțină în aceste momente complicate și să le păstreze pentru TIFF 2020, cu toate modificările pe care ni le impun vremurile incerte prin care trecem cu toții”, spun organizatorii.

În tot acest timp, evenimente și proiecte marca TIFF pot fi urmărite și online.

”Între timp, cât #StămAcasă, platforma de streaming TIFF Unlimited a devenit locul de întâlnire al fanilor TIFF: în fiecare weekend, unlimited.tiff.ro găzduiește premiere gratuite de #CaranTIFF. Urmează spectacole de teatru, experiențe cinematic-culinare, filme cult și multe alte surprize. Catalogul TIFF Unlimited conține peste 100 de titluri: Best of TIFF, Best of Cannes, grupaje de comedii sau documentare. O selecție de filme românești poate fi văzută de oriunde din lume, fără abonament”, mai arată reprezentnații TIFF.

Tot în această perioadă, o parte din echipa TIFF s-a implicat în lansarea inițiativei #UnSingurCluj, menită să centralizeze și să sincronizeze eforturile județului Cluj în lupta cu epidemia. Le puteți sprijini sau urmări acțiunile pe unsingurcluj.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza