Primarul Emil Boc anunță că toate tronsoanele Centurii Metropolitane au fost scoase la licitație. Valoarea totală a contractelor, aproape un miliard de euro

by Christian Suciu

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat în această dimineață că toate tronsoanele centurii metropolitane au fost scoase la licitație și termenul de depunere a proiectelor va fi peste două luni. Conform estimărilor, valoarea totală a contractelor se ridică la 998 de milioane de euro.

” Toate tronsoanele de centură, de un miliard de euro, sunt scoase la licitație. Le mulțumesc colegilor pentru eforturile pe care le-au făcut, ca înainte de sfârșitul lunii, cum am anunțat public – iată că se poate și înainte de termenul respectiv – să avem toate tronsoanele scoase la licitație. Tronsoanele astea trei sunt în valoare de 998 de milioane de euro. Sunt bani aduși pentru această centură metropolitană. În martie și aprilie, vor fi termenele de depunere a ofertelor și urmează să intre în procedură.” a declarat edilul într-o intervenție pentru un post de radio local.

Investiția finanțată prin Programul Operațional de Transport are ca termen final anul 2030 iar prima etapă a proiectului prevede realizarea a 23,67 de kilometri precum și 20 de kilometri de drumuri de legătură în timp ce a doua etapă a proiectului va cuprinde 18,6 kilometri precum și încă 14 kilometri de drumuri de legătură. Primul tronson a fost scos la licitație în urmă cu o lună iar conform oficialilor primăriei acesta va aduce șase benzi noi pe DN1 între Florești și Cluj-Napoca, dintre care una va fi dedicată circulației SMURD și a pompierilor.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza