Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc a ținut un discurs de celebrare a Unirii Basarabiei cu România prin care evidențiază eșecul lui Putin

by Christian Suciu

Cu ocazia celebrării a 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România, edilul Clujului a ținut în cadrul liceului Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca un discurs prin care a lăudat solidaritatea clujenilor și eforturile autorităților publice și a societăților civile în momentele dificile în care se află acum țara, însă mai mult de atât acesta a menționat principalele consecințe neașteptate pentru Putin ce au consolidat unitatea europeană și voința poporului ucrainean de a i se opune.

” Putin va pierde pentru că ceea ce promovează el n-are nicio legătură cu secolul în care trăim. Violenţele şi crimele pe care le-a făcut nu vor fi uitate niciodată de poporul ucrainean, iar lumea democratică nu va ierta niciodată acest demers.

În ghilimele spun că Putin a reuşit trei lucruri, pentru că el nu ar fi dorit să le reuşească: a reuşit să unească Uniunea Europeană mai mult ca niciodată, el crezând că va genera o dispută între Germania şi alte ţări din Uniunea Europeană (…). A unit NATO mai mult ca niciodată. Şi a reuşit să aducă un lider în Ucraina care să mobilizeze oamenii şi să spună NU, invaziei ruseşti.” a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza