Primarul Boc mulțumit de stadiul lucrărilor la Podul Răsăritului

by Christian Suciu

Primarul Clujului Emil Boc anticipează că lucrările la Podul Oașului-Răsăritului vor fi gata chiar înainte de termenul prevăzut și în urma unei vizite personale a estimat că acestea sunt în proporție de 70% finalizate. Proiectul în valoare de 4,6 milioane de euro are ca scop decongestionarea traficului din zonă prin oferirea unor noi rute alternative de mobilitate.

” Lucrările la noul Pod Oașului-Răsăritului sunt în grafic. Un proiect care are toate argumentele sa fie finalizat cu câteva luni înainte de termenul contractual (iulie 2023). Stadiul lucrărilor este de 70%. Investiție de peste 4,6 mil. euro.

Astăzi am fost în vizită de lucru la Podul Oașului-Răsăritului. În perioada următoare se va turna calea de rulare pe pod, iar lucrările sunt în graficul de execuție. Obiectivul proiectului de infrastructură constă în descongestionarea traficului din zonă, dezvoltarea și modernizarea orașului pentru a oferi clujenilor rute alternative de mobilitate.” a transmis acesta pe pagina sa oficială de Facebook.

Detaliile tehnice ale proiectului:

  • Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp
  • Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m
  • Secțiunea transversală a podului va avea 26 m
  • Partea carosabilă: 4 benzi de circulație, 2 piste de biciclete și 2 trotuare
  • Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție
  • Va fi instalat sistem de iluminat public arhitectural

Te-ar putea interesa si

Comenteaza