Primăria oferă sprijin financiar pentru clujenii cu venituri reduse

by Christian Suciu

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis în cursul acestei zile că termenul de înscriere în programul ”Alimente” al Direcției Naționale de Sănătate este data de 29 noiembrie. Până acum peste 8.047 de persoane au solicitat ajutorul financiar de 400 de lei/an pus la dispoziția acestora de primărie. Pentru anul 2023, suma în scopul programului a fost alocată suma de 4.000.000 de lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

”Programul este implementat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și care are ca scop sprijinirea clujenilor aflați în situații de viață dificile. În anul 2022, municipalitatea a acordat un număr de 9159 tichete sociale pe suport electronic în acest cadru. Persoanele eligibile primesc tichete sociale pe suport electronic în valoare de 400 lei/an/beneficiar. Din cei 8047 solicitanți în 2023, 5799 dețin carduri în cadrul programului „Alimente”, iar pentru 2248 persoane au fost emise carduri noi.”, a transmis edilul clujean pe pagina sa oficială de Facebook.

Dintre beneficiarii tichetelor sociale fac parte:

  • persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate
  • pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
  • beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
  • victimele traficului de persoane;
  • victimele violenței domestice. În anul 2023 a fost alocată suma de 4.000.000 lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru implementarea Programului social „Alimente”.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza