Prima zi în Turcia pentru echipa de salvatori români RO-USAR și SMURD

by Christian Suciu

Echipa de salvatori români compusă din personal RO-USAR și SMURD precum și echipe canine din cadrul Clubului Câinilor Utilitari au ajuns în provincia Hatay din apropiere de Antakia, unde și-au construit o bază de operațiuni și au demarat începerea misiunii de sprijin.

” Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin. Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.” au comunicat reprezentanții IGSU pe pagina oficială de Facebook.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza