Prima poartă de dezinfectare, instalată la UPU Cluj. Dispozitivul a fost creat în exclusivitate de către CERT Transilvania

by admin

Voluntarii CERT Transilvania au făcut o poartă de dezinfectare ca medicii să își poată desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Poarta a fost amplasată începând de ieri la intrarea UPU Cluj și va oferi medicilor care luptă în linia întâi o protecție sporită împotriva contaminării cu COVID-19.

Președintele CERT Transilvania, Dan Jecan, susține că dispozitivul creat a trecut cu brio testele făcute de personalul medical, fapt pentru care au decis să intensifice eforturile pentru a produce și distribui acest sistem de decontaminare către toate unitățile medicale din Cluj-Napoca.

„Este unul dintre modurile prin care noi am zis că putem să contribuim la lupta împotriva pandemiei și în același timp la ai ajuta pe medici să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune. Știam că una dintre marile probleme este și pericolul de contaminare prin transmisia de pe obiecte, haine, etc. Am gândit poarta asta în așa fel încât să poată fi instalată în orice spațiu și care să fie un element unde medicii să se poată dezinfecta pe haine. Am muncit la poarta asta câteva zile bune. Am stat și am analizat, calculat și căutat variante să fie cât mai simplă și eficientă, și bineînțeles și costurile să fie rezonabile. Este prima poartă care a și primit ok-ul din partea celor care o vor folosi”, declară pentru Servus, Cluj!, președintele CERT Transilvania, Dan Jecan.

Președintele CERT Transilvania susține că a primit foarte multe solicitări din toată țara. Acesta subliniază faptul că ar dori ca tot mai multe orașe din țară să poată să facă acest dispozitiv pentru a oferi medicilor o protecție sporită pentru a putea lupta împotriva COVID-19.

„Acum începem să primim tot mai multe solicitări din toată țara și mai sunt în momentul acesta cel puțin 5 bucăți în lucru care să sperăm că în două zile vor fi instalate în prima faza la unitățile medicale din Cluj și apoi începem să distribuim în toată țara. Ne dorim ca asemenea porți să facă cât mai multe orașe din țară pentru că noi ca și asociație nu o să reușim să facem pentru toată țara. Nu avem nici timpul disponibil, nici resursele necesare”, mai spune Dan Jecan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza