Previziuni sumbre ale unui medic din prima linie: S-ar putea să ajungem la 2.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

by admin

Numărul zilnic de cazuri noi de COVID-19 se menține la un nivel îngrijorător, dar situația s-ar putea agrava în perioada următoare. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, este posibil să ajunge la peste 2.000 de cazuri de infectări zilnic, în condițiile începerii școlii și a redeschiderii restaurantelor în interior. 

„În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment. Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de la ATI se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere.

Sunt mai mulți factori. În primul rând începerea școlii, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral, iar dacă vom fi responsabili poate reușim să depășim cu bine aceste două luni”, a declarat Cristian Oancea pentru Digi24.

Managerul spitalului din Timișoara spune că și lui, ca părinte, îi este teamă să-și trimită copilul la școală pentru că s-ar putea infecta, și la rândul său ar putea transmite coronavirusul în familie. 

„Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și grădiniță de bunici, bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat. Ne este frică să nu avem o transmitere în rândul vârstnicilor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, să zic așa.

Am temerea în primul rând că chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici și după aceea am temerea că mă voi infecta chiar eu. Era bine să fi adus vaccinul și după aceea să începem școala”, a mai spus Cristian Oancea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza