Președintele Zelenski anunță că forțele ucrainene au determinat retragerea rușilor: ”Am eliberat 2.000 de kilometri de teritoriu”

by Christian Suciu

Liderul ucrainean Volodymir Zelenski s-a adresat populației într-o intervenție pe platforma Telegram în care făcut publice evoluțiile contraofensivei ucrainene din luna Septembrie. Potrivit acestuia, trupele ucraienene ar fi reușit să elibereze 2.000 de kilometri din teritoriul ocupat de ruși în nord-estul și sudul țării.

” Până acum, de la începutul lunii septembrie, au fost eliberaţi aproximativ 2.000 km de teritoriu. În ultimele zile, armata rusă ne arată ce are mai bun: spatele. La urma urmei, este o alegere bună pentru ei să fugă.” a declarat Președintele Ucrainei, Volodymir Zelenski în mesajul său informativ. Nu mai puțin de 30 de localități au fost eliberate însă cea mai importantă victorie este cea de la Kupiansk, unul din orașele cele mai impotante pentru strategia forțelor rusești, întrucât se află pe ruta de aprovizionare către alte poziţii ruse de pe linia frontului. Un alt oraș important pe punctul de a fi eliberat este Izium din care rușii vor să se retragă către zona separatistă din Donețk.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza