Președintele Uniunii Profesiilor Liberale: Este momentul să gândim și acțiuni ofensive economice!

by admin

Președintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, Adrian Vascu, propune un set de măsuri post criză sau în paralel cu acțiunile de combatere a coronavirusului. Una dintre aceste măsuri ar putea fi investițiile în infrastructura de drumuri.

„…cred ca trebuie sa incepem sa ne gandim si la actiuni ofensive in paralel cu atitudinea serioasa de combatere a virusului. Astfel, sa ne uitam si la momentul post criza si in anticiparea lui sa luam unele decizii in plan economic. In acest sens as face 2 propuneri:
(1) Sa investim in infrastructura de drumuri: sa gasim surse de finantare, exista forta de munca, se lucreaza in aer liber, avem materii prime si e posibil sa obtinem preturi foarte bune atat la manopera cat si la materiale. Nu in ultimul rand, dam de lucru in timp de criza mai multor industrii si la “sfarsit de zi” putem avea drumurile ce nu le-am avut de 30 de ani. Sa utilizam transparent metode mai putin birocratice de lansare a lucrarilor pe fondul unei relaxari a regulilor intelese atat de Bruxelles cat si de celelalte tari europene.
(2) Sa finalizam lucrarile de cadastru general. Stim ca doar 30% din suprafata tarii este inclusa in sistemul integrat de cadastru. Sa fie asigurate sursele de finantare si in aceasta perioada sa avem in vedere lucrarile in aer liber care sa poata fi realizate in deplina siguranta fizica. Si in acest caz am putea accelera o lucrare de infrastructura strict necesara care ramasese intr-un blocaj cronic.
Haideti ca se poate!„

a scris Adrian Vascu pe o rețea de socializare!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza