Președintele Ucrainean Volodymyr Zelenski discurs istoric în Parlamentul Britanic

by Christian Suciu

Președintele Ucrainei a rostit printr-un apel video, un discurs istoric pentru Westminister în care a vorbit despre situația din Ucraina cerând totodată mai mult ajutor pentru țara sa în confruntarea cu Rusia pe care a denumit-o ”stat terorist”.

”Ucrainenii nu și-au dorit să devină mari, dar au devenit mari. Noi suntem țara care salvează oameni în ciuda faptului că luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Întrebarea pentru noi acum acum este de a fi sau a nu fi. Este din Shakespeare. Și vă spun răspunsul este a fi! Vom lupta pentru țara noastră indiferent de costuri” a transmis liderul ucrainean în Camera Comunelor, într-o intervenție fără precedent în istoria Regatului Unit.

”Nu vom renunţa şi nu vom pierde. Vom lupta până la sfârşit pe mare, în aer, vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de preţul plătit. Vom lupta în codrii, pe câmpii, pe ţărmuri şi pe străzi” a adăugat Zelenski parafrazând discursului Winston Churchill din 1940. Acesta și-a încheiat pledoaria prin următoarele cuvinte:

” Faceți ceea ce puteți și faceți ceea ce trebuie. Măreția cere măreție. Din partea statului și al poporului. Glorie Ucrainei și glorie Marii Britanii.” a conchis Președintele Zelenski.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza