Președintele PPE, Manfred Weber, cuvinte de laudă la adresa Clujului! Weber:” Clujul este Silicon Valley-ul Europei”

by Christian Suciu

Președintele partidului Popular European, Manfred Weber, a subliniat importanța Clujului la nivel european în cadrul Congresului PPE ce se desfășoară în aceste zile la București. Acesta a salutat prezența în cadrul conferinței a primarului Emil Boc și a afirmat că ”într-un fel, Clujul este Silicon Valley-ul Europei”.

”În România, văd o poveste de succes. Când conduci prin Bucureşti, se vede evoluţia pozitivă din ultimii ani şi din ultimele decenii, în special sub conducerea PNL (…) România este o ţară de succes din punct de vedere economic. Veniturile cresc, viaţa de zi cu zi e tot mai bună”, a transmis liderul PPE potrivit Agerpres.

Totodată , în cadrul evenimentului a luat cuvântul și preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor, Olgierd Geblewicz, ce a vorbit despre importanța municipalităților în implementarea politicilor europene.

”În Europa există 300 de regiuni şi aproape 90.000 de municipalităţi. În marea majoritate dintre ele suntem la putere. De aceea, suntem cel mai puternic grup din Comitetul European al Regiunilor, putem fi valoare adăugată pentru partid în perspectiva alegerilor. Vom participa la campanie, vom sprijini candidaţii pentru Parlamentul European şi viitorul preşedinte (al Comisiei Europene – n.r.)”, a afirmat polonezul.

Conform acestuia, viitorul legislației europene va fi unul centrat în jurul satelor, orașelor și regiunilor, ce vor deveni primele punți spre implementarea politicilor europene.

”În viitorul mandat, vrem să punem satele, oraşe şi regiunile în inima Europei. 70% din legislaţia europeană este implementată la nivel local, în oraşe şi în regiuni.”, a mai afirmat Președintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor Olgierd Geblewicz.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza