Președintele Macron a subliniat importanța relațiilor dintre România și Franța în urma întâlnirii cu președintele Iohannis

by Christian Suciu

Președintele Hexagonului a elogiat prietenia și colaborarea Franței cu statul român în cadrul întâlnirii sale cu Președintele României Klaus Iohannis la Baza Aeriana 57 ”Mihail Kogălniceanu” din sud-estul județului Constanța.

”Pentru Franța, România nu este o țară ca oricare alta. Alianța țărilor noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am evocat acest lucru împreună și de mai multe ori. În fața unor crize grave care îi amenințau securitatea, România a putut să conta pe frăția Franței. Sunt mândru ca și astăzi continuăm aceasta tradiție istorică. Pentru a merge mai departe ne dorim sa avansam in continuare bilateral, lucram la cererea autorităților române la un plan ambițios de susținere a românilor. Forțele Navale. Miniștrii de resort au putut să discute și să stabilească un document-cadru și, la nivel politic și militar, dorim să întărim acest document-cadru și această cooperare.” a transmis Emmanuel Macron.

Președintele Iohannis i-a urat de asemenea bun venit omologului francez și a evidențiat totodată importanța discuțiilor purtate în vederea consolidării posturii de apărare pe flancul estic și a noului Concept Strategic NATO.

”De fapt, un accent special al discuțiilor noastre a fost pe pregătirea Summit-ului NATO de la Madrid, care va lua decizii cheie pentru viitorul Alianței și pentru securitatea noastră comună. Astfel, am discutat în primul rând despre necesitatea de a consolida descurajarea și postura de apărare pe Flancul Estic, în special, cu siguranță, pe Marea Neagră, despre noul concept strategic, despre sprijinul partenerilor Alianței și perspectivele aderării Suediei și Finlandei.” a afirmat Șeful Statului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza