Președintele Klaus Iohannis a discutat cu Ursula Von der Leyen despre sancțiunile împotriva Rusiei

by Christian Suciu

Președintele Klaus Iohannis a disctutat printr-o intervenție telefonică cu președintele Comisiei EUropene în vederea aplicării de sancțiuni Rusiei în contextul încălcării dreptului internațional.

” Am avut un apel consecvent cu președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave de către Rusia a dreptului internațional, care a dus la escaladarea gravă a situației de securitate din regiunea Mării Negre” menționează președintele României pe pagina sa de twitter. În aceeași zi președintele Iohannis a dezbătut problema în compania omologului său polonez Andrzej Duda subliniind astfel amențiarea existentă la nivelul securității din Marea Neagră.

” „Am avut astăzi un apel foarte substanțial cu președintele Andrzej Duda pentru a discuta despre situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre în urma acțiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internațional și a măsurilor comune care urmează să fie luate la NATO și în formatul București 9 ” a transmis Președintele României, Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza