Președintele Iohannis reafirmă solidaritatea României pentru Republica Moldova și pune la dispoziție ajutor umanitar

by Christian Suciu

Președintele României Klaus Iohannis alături de premierul Nicolae Ciucă au fost primiți de omologii lor moldoveni Maia Sandu și Natalia Gavrilița alături de care au purtat numeroase discuții la finalul cărora au oferit declarații în cadrul unei conferințe de presă. Șeful Statului a ținut să-și reafirme poziția privind solidaritate și ajutor acordat Republicii Moldova.

” România este alături de Republica Moldova și de toți cetățenii săi așa cum a fost întotdeauna. Puteți conta pe noi. Și, pe lângă România, toate statele europene și euro-atlantice sunt solidare cu voi.” a fost esajul acestuia. Mai mult de atât președintele român a oferit un mesaj clar în ce privește autorul umanitar care va fi acordat în caz de necesitate Republicii Moldova în contextul refugiaților ucraineni

” România va primi cât mai mulți refugiați vor veni. Nu intenționez să refuz nicio femeie sau bărbat ucrainean care caută adăpost la noi, iar cei care caută refugiu în Moldova – și aici capacitatea este depășită – vor fi primiți cu toții în România. .Nu intenționăm, nu intenționăm să aducem în discuție un număr sau o cotă.Este vorba despre valorile în care credem. Refugiații trebuie ajutați. Câte vin vor fi primiți și vor primi ajutorul și asistența pe care o merită. Este minimul absolut pe care îl putem face pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă și în această situație catastrofală în care au ajuns prin agresiunea Rusiei” a declarat liderul României privind colaborarea dintre cele două țări.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Dorin 23/03/2022 - 00:31

Noi ii ajutam ei nu recunosc că în Ucraina există români.Romanii ungurii,moldovenii fără scoli,fără drepturi în Ucraina.Exista o singura biserica cu slujba in limba romana.Si atunci? Continuăm ?

Raspunde

Comenteaza