Președintele Iohannis condamnă atacul inițiat de Rusia împotriva Ucrainei: ” Condamn, cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei!”

by Christian Suciu

Președintele Klaus Iohannis și-a împărtășit punctul de vedere în conflictul Rusiei cu Ucraina într-o postare pe pagina sa de twitter:

” Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari.

În mod regretabil, în ciuda eforturilor intense la nivel european și euroatlantic de dezescaladare a situației, Federația Rusă, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, forul-garant al păcii și securității mondiale, a ales calea folosirii forței armate, în contradicție manifestă cu dispozițiile Cartei ONU.

Federația Rusă a dovedit încă o dată că nu este interesată de oferta de dialog constructiv și responsabil avansată de comunitatea europeană și euroatlantică, ci a urmărit constant și intenționat confruntarea și impunerea prin forță a pretențiilor sale, subsumate logicii desuete a așa-ziselor sfere de influență.” a transmis astăzi Președintele României Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

O Tannenbaum 31/12/2022 - 20:18

A condamna cu phutere agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, pare indiferența politrucilor de a nu se implica atunci cand psihoze evidente iau locul dialogului. Poate s-a condamnat și agresiunea militară a Rusiei în Siria dar nu s-au auzit ecouri răspicate. Istoria va condamna și lipsa de reacție a Organizației Națiunilor Unite de a nu fi interpus convoaie blindate albe umanitare, de impunere a păcii împreună cu Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, mișcarea umanitară internațională cu misiune e de a proteja viața și sănătatea oamenilor, de a asigura respectul față de ființa umană, de a preveni și alina suferința oamenilor fără discriminare de naționalitate, rasă, religie, clase sociale sau opinii politice !!

Raspunde

Comenteaza