Președintele Iohannis cere un nou concept strategic din partea NATO prin care eforturile actuale să fie consolidate

by Christian Suciu

În decursul zilei de ieri președintele Iohannis a reafirmat nevoia unui nou nou concept strategic al NATO cu scopul consolidării poziției de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în cadrul conferinței de presă desfășurate la Cotroceni în compania premierului belgian Alexander de Croo.

” În ceea ce privește securitatea, am subliniat necesitatea implementării rapide a deciziilor recente luate la Summit-ul Extraordinar al Alianței, în special crearea Grupului de Luptă în România. Consolidarea echilibrată, pe termen lung, a posturii de apărare și descurajare a NATO în întreg Flancul Estic ca răspuns la agresiunea Rusiei trebuie accelerat. Este clar că avem nevoie de o apărare unită, coerentă și mai puternică pe Flancul estic pentru a avea o descurajare mai eficientă, în special la Marea Neagră.” a subliniat Președintele Klaus Iohannis.

Acesta este de părere că noul concept strategic al NATO ar trebui să ”afirme apărarea colectivă ca sarcină prioritară fundamentală a Alianței și să afirme în mod explicit că Rusia este principala amenințare la adresa securității NATO.” potrivit declarațiilor sale.

De asemenea, președintele României a evidențiat ajutorul umanitar oferit de România refugiaților ucraineni dar și ajutorul militar armatei ucrainene ca inițiativă a NATO:

” Pentru noi este foarte important să ne ocupăm de refugiați și să ne ocupăm de oamenii care au nevoie de ajutor în Ucraina. De aceea am instalat acel hub în nord-estul Sucevei, aceasta este preocuparea noastră principală. Evident și ajutorul militar trimis Ucrainei de către NATO este un lucru foarte important. ” a mai adăugat Președintele României, Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 14/04/2022 - 14:45

Bietul nefericit..are alte probleme in timp ce POPORUL MOARE DE FOAME….!!??De romanii sarmani nu te intereseaza???CA ASTA NU DA BINE PE STICLA NU???? La Miami este soare si frumos!!

Raspunde

Comenteaza