Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos:” Salut decizia arbitrului Chivulete de a aplica regulamentul”

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos a salutat decizia arbitrului Chivulete de a opri meciul dintre Sepsi OSK și FC U Craiova din cauza comportamentului xenofob al suporterilor olteni și consideră că acesta a oferit un exemplu demn de urmat.

Meciul din etapa cu numărul 23 a Superligii a fost oprit în minutul 25 de arbitrul central Andrei Chivulete în urma unui val de scandărilor xenofobe din partea galeriei lui FC U Craiova. Inițial arbitrul a cerut galeriei oltenilor încetarea scandărilor însă acestea au continuat iar arbitrul a decis astfel încetarea partidei. Jucătorii au fost trimiși la cabine iar FC U Craiova va pierde, cel mai probabil meciul, la masa verde.

” S-a aplicat regulamentul într-un final, până la capăt! Fenomenul sportiv, fie că vorbim de stadion, de sală polivalentă, nu poate duce la un limbaj indecent, mai ales că noi participăm la evenimente cu familia, nu cred că aşa trebuie să ne creştem copiii şi nu cred că ne fac cinste astfel de comportamente.

Salut aplicarea acestei decizii şi consider că la orice eveniment spotiv, dacă se depăşeşte limita de respect reciproc, se impune a se aplica astfel de sancţiuni. Cred că efortul celor care organizează aceste competiţii trebuie să se îndrepte către individualizarea, fiecare persoană să fie sancţionată în astfel de cazuri.” a declarat Președintele CNCD în cadrul emisiunii Fotbal Show pentru Prima Sport 1.

sursa: primasport.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza