Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, anunță că gazonul de pe ”Cluj Arena” va fi înlocuit curând! Tișe:” Nu vom accepta doar să se cârpească pe bucăți.”

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că lucrările de modernizare a gazonului de pe Cluj Arena și a sistemelor de drenaj și încălzire ale acestuia ar putea începe chiar după 27 martie, data la care se va anunța câștigătorul licitației. Potrivit liderului forului administrativ județean, lucările a trebui finalizate înainte ca stadionul să găzduiască meciurile Campionatului European de Fotbal U21.

” În ultima perioadă gazonul a arătat foarte rău, am creat mari dificultăți echipei și am încurcat competiția cu starea proastă a gazonului. Din momentul în care am constituit bugetul ne-am gândit să schimbăm gazonul de pe Cluj Arena, nu neapărat din cauza competiției. Nu a fost niciodată schimbat integral și nu s-a schimbat nici infrastructura în totalitate.

Nu discutăm doar de un rulou de iarbă, ci de sistemul de drenaj, sistemul de încălzire și alte lucruri care sunt importante. Dacă am schimba doar gazonul, ar fi foarte simplu. Stadionul are nevoie de această schimbare, gazonul e uzat și nu mai rezistă. E o onoare să găzduim Europeanul de tineret și ne-a determinat să facem această operațiune.” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe pentru un post de radio local.

Acesta a atras atenția că organizatorii viitoarelor evenimente din afara sportului găzduite pe stadion vor fi nevoiți să înlocuiască integral sistemele de mentenanță dacă acestea vor afectate în urma desfășurării acestora.

”Nu vom accepta doar să se cârpească pe bucăți. Pe lângă iarbă se distruge și infrastructura. Greutatea oamenilor apasă pe acele sisteme. Dacă se dorește să avem și evenimente culturale trebuie să le facem loc, dar fiecare trebuie să știe că atunci când afectează sportul și pune în pericol sistemul de drenaj sau cel de încălzire trebuie să le înlocuiască.” a mai adăugat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Conform spuselor acestuia, viitoarea suprafață de joc a ”Șepcilor Roșii” va fi aceeași cu cea folosită și pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj iar termenul de execuție pentru firma care va efectua lucrările este de 20 de zile. Valoarea estimată a investiției asigurată din fondurile proprii ale forului administrativ județean este de 3,2 milioane de lei.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza