Președintele Consiliului Județean Alin Tișe acuză politicile guvernamentale pentru scorul slab obținut de PNL în consilii

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, s-a arătat nemulțumit de scorul obținut de PNL la alegerile locale în ce privește alegerile pentru consiliul local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Acesta a declarat într-o intervenție pentru emisiunea Primanews cu Ciprian Aron că principala cauză pentru scorul înregistrat se datorează nemulțumirii cetățenilor față de politicile adoptate la nivelul Guvernului și nu pe plan local.

”Scorul politic slab al PNL a fost generat de nemulțumirea oamenilor față de politicile din Guvern. În mare, primarii și președinții de CJ și-au păstrat mandatele. Am pierdut la votul politic în consilii. E consecința faptului că o mână de oameni care reprezintă conducerea iau decizii în numele partidului. Nu pot tot timpul primarii și președinții de Consilii Județene să salveze partidul. Pentru că niște neperformanți din conducere sunt mai numeroși decât cei performanți din conducere și au majoritatea să ia decizii. Dacă nu înțeleg că e un moment să facem reformă, să curățăm partidul, vom pierde voturi în fața unor politicieni care apar de nicăieri.

La prezidențiale, nu e în regulă să ni se vânture niște nume. Ar trebui ca partidul să facă un sondaj, să analizeze mai multe variante și să voteze în forul intern. Nu mai suntem în epoca Iliescu, Băsescu, când se prezenta decizia.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru emisiunea Primanews cu Ciprian Aron.

Deși acesta este văzut drept o variantă pentru șefia PNL Cluj acesta susține că nu ar fi interesat de funcția de conducere respectivă și că ar fi mai potrivit un candidat din noua generație.

”Nu mă interesează șefia organizației județene a PNL Cluj. Mă interesa la 35 de ani, azi sunt aproape de 50. Dacă se pune problema unei noi conduceri a organizației, aceasta ar trebui condusă de cineva din generația tânără. La fel va trebui să pregătim un tânăr pentru Consiliul Județean și, de ce nu, unul pentru Primărie, că nimeni nu e veșnic.”, a mai adăugat liderul forului administrativ județean în cadrul emisiunii Primanews cu Ciprian Aron.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza