Premierul Ciucă subliniază importanța exploatării gazelor naturale din Marea Neagră în contextul independenței energetice

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a evidențiat obiectivul României de a exploata gazele naturale din Marea Neagra cu scopul asigurării independenței energetice față de Rusia în întrevederea sa cu Eric Faillnet, Șeful Carlyle International Energy Partners Group, acțonarul majoritar al Black Sea Oil&Gas.

Printr-un comunicat de presă, premierul a salutat interesul ridicat al investitorilor în ce privește exploatarea resurselor naturale ale Mării Negre prin Proiectul Midia ce își propune să acopere îna cest an 10% din producția necesară la nivel național.

”Pentru români, este un obiectiv esențial de atins în căutarea independenței față de gazul rusesc. Guvernul încurajează investițiile în sectorul energetic, iar țara noastră se numără printre acele state europene care s-ar putea descurca cu cantitatea de gaz pe care o au de acoperit. Noua lege offshore, pe care am initiat-o la nivelul Coaliției de Guvernare si care va fi adoptata în curând, creează un cadru previzibil si stabil pentru investitori prin asigurarea unui echilibru intre interesele statului si cele ale mediului privat. Romania are șansa de a deveni un exportator regional, de îndată ce proiectele de exploatare la Marea Neagră vor fi dezvoltate.” a transmis Premierul Ciucă.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza