Premierul Ciucă mulțumește Franței și Germaniei pentru sprijinirea aderării României la Schengen

by Christian Suciu

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a mulțumit Franței și Germaniei pentru susținerea obiectivului național al României referitor la aderarea la Spațiul Schengen. În cadrul participării sale la evenimentul Grand Matinal Digital, organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie (CCIFER) din România, premierul a ținut să-și exprime gratitudinea față ajutorul pe Franța și Germania l-au adus României prin spijinul oferit aderării la Spațiul Schengen.

”Ați vorbit despre tot ceea ce a însemnat efectele pozitive ale mandatului Franței la conducerea Consiliului UE, pe care, alături de vizita președintelui Macron în România o menționez de fiecare dată, și vreau să profit de această ocazie pentru a mulțumi Franței pentru tot ceea ce a făcut pentru această țară, pentru ca România să se apropie cât mai mult de acest obiectiv național, astfel încât să reușim în sfârșit să fim considerați membri cu drepturi depline ai spațiului Schengen. Am mulțumit Germaniei, am mulțumit Franței. O mai facem o dată și se pare că cele două țări sunt susținătorii noștri în această călătorie. Este un obiectiv național și trebuie să muncim până la capăt pentru a-l atinge.” a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Șeful executivului a mai transmis de asemenea că următorul obiectiv după aderarea la Schengen va fi accederea României în cadrul OCDE, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

” În același timp, cred că este important să aducem în discuție primirea foii de parcurs pe care trebuie să o urmăm pentru a deveni membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, o foaie de parcurs care a fost semnată la Paris astel că, prin ambasada noastră de la Paris, am reușit să ne coordonăm foarte bine cu OCDE și în acest fel să ne asigurăm că vom avea o cale bine coordonată și că ne vom bucura, de asemenea, atunci când ne aflăm în spațiul Schengen, de accesul deplin la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.” a mai adăugat Prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 06/09/2022 - 15:25

ZAU!!! Dar ce am intrat deja in Schenghen…pt. ce le mukltumesti….iara prosteala la adresa romanilor..vindeti VISE…parca OLANDA ESTE CU PROBLEME SI LIBERALII MULTUMESC altora..INCREDIBIL CE DILETANTI!!DECI NOI NICI IN SCHENGHEN SI CU vize IN SUA la partenerul cica STRATEGIC..CARE NE CONSIDERA UN FEL DE COLONIE BRITANICA DIN SEC 18…..RUSINE! iar UNGARIA are de toate plus gaz rusesc…HALAL POLITICA EXTERNA

Raspunde

Comenteaza