Premierul Ciucă este încrezător în garanțiile NATO cu ocazia celebrării 18 ani de la aderarea României

by Christian Suciu

Premierul României Nicolae Ciucă și-a arătat mulțumirea față de garanțiile de securitate oferite de NATO de-a lungul celor 18 ani de parteneriat printr-un discurs care să comemoreze momentul de început alcolaborării României cu Alianța Nord-Atlantică.

” România sărbătorește 18 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică, perioadă în care țara noastră a avut constant contribuții substanțiale la misiunile și operațiunile NATO, consolidându-și astfel poziția de aliat angajat, responsabil și profesionist. Este un moment oportun pentru trecerea în revistă a pașilor. România a luat în toți acești ani, iar aprecierea primită de-a lungul anilor din partea celorlalte state aliate confirmă încrederea de care se bucură țara noastră în cadrul Alianței și nivelul înalt de pregătire, seriozitate și curaj al militarilor noștri profesioniști. NATO poate conta pe România. în eforturile comune de dezvoltare a apărării strategice.” transmite Primul-Ministru.

Acesta a subliniat totodată importanța acestei alianțe pentru România în contextul politico-militar tumultos existent în momentul actual din cauza agresiunii comise de Federația Rusă Ucrainei.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 31/03/2022 - 08:53

Domnul premier ESTE CEL MAI DESTEPT SI MAI COMPETENT DIN ACEASTA TARA, totul este OK! si NE CONDUCE CU MARE MAIESTRIE, armata romana este perfecta si are dotari inalte ca STANDARD..MULTUMIM CA AVETI GRIJA DE NOI SI PENSIONARIIMILITARI!!

Raspunde

Comenteaza