Premierul Ciucă anunță menținerea măsurilor de plafonare a prețului energiei pentru a proteja populația și economia

by Christian Suciu

Prim-ministrul a a anunțat în cadrul ședinței Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice că măsurile de plafonare a prețului energiei vor rămâne active cu scopul de a-i proteja pe cetățeni dar și economia națională.

”La nivelul Guvernului continuăm pregătirile pentru sezonul rece, asigurând aprovizionarea cu energie a populației și economiei României. După cum ne-am asumat, măsurile de plafonare a prețului la energie și compensare vor rămâne active, în formula necesară pentru protejarea cetățenilor. si economia. Simultan, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructura energetica, valorificând oportunitățile pe care Romania le are la nivel național si geostrategic.” a transmis Premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia a fost stabilit un plan de acțiuni pentru asigurarea predictibilității producției energetice iar la data 22 August Ministerul Energiei va prezenta situația programelor de investiții în capacități de producție, atât ale companiilor de stat, cât și ale celor dezvoltate de sectorul privat. De asemenea, ANRE urmează să transmită un briefing cu privire la evoluția pieței de energie din ianuarie până în prezent, precum și la stadiul de implementare a schemei de sprijin prin OUG 27/2022 referitoare la măsurile aplicabile clienților finali de pe piața energetică din perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.

Până la finalul lunii, Ministerul Energiei va transmite Comitetului Interministerial pentru asigurarea rezistenței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie programul de iarnă privind energia.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza