Premierul Ciolacu vrea ca noua lege a pensiilor să fie adoptată până la finalul anului

by Christian Suciu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu dorește ca noua lege a pensiilor să fie intre în vigoare de la 1 ianuarie. Aceasta ar aduce o majorare în primul rând pensiilor mici având ca procent minim rata inflației. Acesta consideră că în momentul de față există inechități între pensiile mari și pensiile mici.

”S-au discutat principiile (legii pensiilor -n.r.). A existat un contract cu Banca Mondială. Au pus trei variante de legea pensiilor. Atât noi, cât şi Comisia considerăm că sunt inechităţi foarte mari în sistem între pensiile foarte mici şi pensiile foarte mari şi normal că se caută – şi Comisia şi toată lumea – caută un echilibru social. Şi măsurile fiscale duc la o echitate socială. Nu pot să măresc TVA-ul, să tai puterea de cumpărare şi a celui cu 1.000 lei şi a celui cu 100.000 lei, în mod egal. Nimeni nu mai acceptă aşa ceva într-o Europa socială. În acest moment, s-au discutat principiile (legii pensiilor – n.r.). Eu doresc, eu, ca prim-ministru, doresc să trec legea pensiilor anul acesta. De la 1 ianuarie vreau să fie în vigoare.

Minimum de procent (cu care vor creşte pensiile – n.r.) va fi inflaţia din anul respectiv” a afirmat Premierul Ciolacu.

Șeful Executivului a menționat că pensiile mici vor primele mărite și nu vor fi majorate cu același procent ca pensiile mari.

”Au fost şi discuţii pe legea pensiilor speciale, lucrul acesta îl fac în fiecare zi fiindcă sunt foarte multe provocări şi trebuie înaintat pe fiecare în parte. Avem aceeaşi viziune ca şi Comisia în ceea ce priveşte pensiile generale şi vom merge până la sfârşitul anului, astfel încât la 1 ianuarie să avem o nouă lege a pensiilor. Cu adevărat, este normal şi corect, nu că sunt eu de la un partid social-democrat, ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu acelaşi procent pensiile mici, cât şi pensiile mari. Exact ca la sporul de antenă. Nu pot să dau acelaşi procent.” a mai adăugat Premierul Ciolacu.

sursa: Agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza