Premierul Ciolacu și Președintele Zelenski au discutat despre minoritatea românească din Ucraina

by Christian Suciu

Șeful Guvernului l-a întâmpinat în cursul zilei de ieri pe liderul ucrainean aflat în vizită la Palatul Victoria iar ulterior aceștia au purtat discuții cu privire la protejarea drepturilor minorității românești de pe teritoriul Ucrainei precum și despre posibilitățile de aderare ale Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

” Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”.

România a acordat un sprijin multidimensional consistent vecinului nostru în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și suntem pregătiți să participăm activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state. România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului.”, a transmis pe pagina sa oficială de Facebook, Premierul Ciolacu.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 11/10/2023 - 14:25

poate le explica Ciolacu și cum e cu REZERVISTII prin România cărora le taie pensiile…și la MAGISTRATI LE MARESTE..!!!

Raspunde

Comenteaza