Premierul Ciolacu, după ce inflația a scăzut sub 6%: ”Vom continua pe această direcție ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului, așa cum ne-am propus.”

by Christian Suciu

Rata anuală a inflației a scăzut la 5,9% în luna aprilie, după ce în luna martie aceasta se situa la o valoare de 6,61%. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că vor fi luate măsuri pentru ca rata inflației să scadă sub 5% până la finalul anului.

”Am reuşit să scădem inflaţia la 5,9% în aprilie, aproape la jumătate faţă de nivelul înregistrat la preluarea guvernării. Este una dintre promisiunile cele mai importante făcute românilor pe care o îndeplinim! Datele oficiale arată clar că acolo unde am intervenit prin plafonare, adică la alimentele de bază, energie şi gaze, se înregistrează cele mai mari scăderi. Asta demonstrează că am acţionat corect şi vom continua pe această direcţie ca să ducem inflaţia sub 5% până la finalul anului, aşa cum ne-am propus. Pentru că scăderea inflaţiei înseamnă protejarea puterii de cumpărare a românilor, unul dintre principalele obiective ale acestei guvernări.”, a declarat Premierul Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza