Premierul Ciolacu, despre creșterea salariului în agricultură și construcții:” Trebuie să stabilim cuantumul necesar astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă un leu”

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a anunțat discuții cu sindicatele și patronatele din domeniul agriculturii și construcțiilor pentru stabilirea cuantumului necesar creșterii salariului minim astfel încât salariații din domeniile menționate să nu resimtă plata CASS-ului.

Pachetul de măsuri privind reducerea cheltuielilor bugetare și combaterea evaziunii fiscale a trecut de Curtea Constituțională și va fi aplicat.

” Pachetul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, combaterea evaziunii și echilibrare fiscală a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica. Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronatele și sindicatele ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu.

Este total neserios să venim cu alte modificări când de-abia acum legea de asumare a plecat către promulgare.Aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, având cadrul legal pentru a se face acest lucru.

Reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu și mai important jalon din PNRR de îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro. Acum putem merge mai departe și avem nevoie vitală de banii europeni.”, a declarat în cursul acestei zile Premierul Ciolacu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza