Premierul Ciolacu a fost primit în audiență la Vatican de Sanctitatea Sa, Papa Francisc

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc cu ocazia vizitei sale de lucru la Roma. Acesta i-a adresat mulțumiri Suveranului Pontif pentru sprijinul acordat comunității românești din Italia și i-a oferit acestuia un tablou cu tema religioasă realizat de un pictor clujean ce îi ilustrează pe cei șașe preoți greco-catolici, beatificați de Papă în timpul vizitei sale în România.

” Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a declarat Premierul Ciolacu.

FOTO:

Sanctitatea Sa, Papa Francisc, a vizitat România între 31 mai și 2 iunie 2019 iar pe durata vizitei sale acesta a prezidat o slujbă prin care a beatificat șapte preoți greco-catolici care au fost persecutați pentru credința lor în timpul regimului comunist: Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu.

Sursa: Agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza