Premieră pentru pasionaţii de artă. Noaptea muzeelor se organizează în regim online

by admin

Anul acesta, în premieră, Noaptea muzeelor va fi exclusiv online. Apelând la resorturile tehnologiei, expozițiile, artiștii și poveștile din spatele lor, vor fi la un click distanță. Prin intermediul unor tururi virtuale, vizitatorii vor putea descoperi comorile din colecțiile oraşului Cluj-Napoca.

Începând cu 14 noiembrie, ora 18:00 și până la miezul nopţii, vizitatorii virtuali vor putea explora 17 expoziţii ale centrelor culturale din Cluj. Acestea vor conţine materiale video, documentare filmate la muzeele participante şi multe alte curiozităţi.

“Dacă anul trecut Noaptea Muzeelor a reunit peste 50.000 de participanți la Cluj-Napoca, suntem siguri că programul pregătit în detaliu anul acesta va oferi un zâmbet pe buzele tuturor pasionaților de artă și știință, chiar și în contextul pandemic”, au menţionat organizatorii pe pagina oficială a evenimentului.

Materialele vor putea fi vizionate atât pe platforma creată special pentru eveniment https://noapteamuzeelorclujnapoca.ro/, cât şi pe pagina de facebook a evenimentului https://facebook.com/NoapteaMuzeelorCluj.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Ediția din acest an, precum cea precedentă, este coordonată la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza