VIDEO | Premieră la Cluj. Aplicație de programare online pentru eliberarea cazierului

by Cristina Mihaila

O aplicație în premieră la nivel național pentru programarea online în vederea eliberării cazierului judiciar a fost lansată de Prefectura Cluj, în parteneriat cu IPJ Cluj și compania IT Fortech.

”Este un program în premieră națională. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect destul de solicitat pentru că în continuare avem aglomerație la ghișee. Este un document de bază în multe domenii, el se obține în continuare în format fizic de la ghișeele dedicate ale Poliției Române. La nivelul județului Cluj, nivelul de încărcare a acestor ghișee e destul de ridicat mai ales datorită caracterului mai activ al populației de aici, de aici și aglomerație în cele 10 puncte de eliberare”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Aplicația este simplu de utilizat pentru oricine are acces la internet, la calculator sau smartphone și va deveni funcțională vineri dimineața, de la ora 08:00. Sistemul a fost dezvoltat pro bono de compania Fortech, care a colaborat și în trecut cu autoritățile pentru a reduce birocrația.

”Nu este primul proiect pro bono, dar este un proiect care ne-a plăcut. E o aplicație care, printr-un minim efort de IT, poate aduce beneficii mari și e un proiect care poate demonstra că un parteneriat public-privat poate funcționa foarte bine în România. Ne punem speranța ca în viitor astfel de servicii să fie tot mai mult utilizate pentru ca noi, familiile noastre, prietenii noștri să poată accesa cât mai ușor serviciile administrative”, spune Călin Văduva, CEO Fortech.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza