Premieră în Cluj-Napoca. Expoziția interactivă “Space in the city” va dura 5 luni. Vezi când va avea loc deschiderea și în ce constă călătoria explorării spațiului

by admin

O călătorie unică prin istoria explorării spațiului va avea loc în incinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2, cu prilejul lansării expoziției interactive „Space in the city” începând cu data de 6 februarie a.c. Urmând a fi deschisă publicului pentru o perioadă de aproximativ cinci luni, expoziția reprezintă o experiență unică, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center. În cadrul acesteia, vizitatorii pot petrece momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a Stației Spațiale Internaționale. De asemenea, cei interesați pot să își testeze abilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.

În cadrul „Space in the city” organizată de Consiliul Județean Cluj și Tetarom SA, în parteneriat cu Asociația Proexpo și Showtime Productions, vizitatorii de toate vârstele pot să își testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza