Povești pline de aventură și suspans la Teatrul de Păpuși „Puck”

by Oana Spiru

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca prezintă în aceste zile pe scena instituției o mulțime de spectacole pentru cei mici, dar și pentru adolescenți.

Programul săptămânii a inclus marți, 15 februarie, miercuri, 16 februarie, precum și joi, 17 februarie, reprezentații ale spectacolului „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian.

Sâmbătă, 19 februarie, de la ora 11.00, este programat spectacolul „Covoraşul fermecat”/„Meseszõnyeg”, după Ferenc Móra.

Spectacolul îmbină patru basme care călăuzesc publicul într-un univers magic. Copiii şi părinţii îl pot traversa cu uşurinţă datorită „poveştilor tatălui”, trandafirii capătă voci umane, unde Poştaşul-vânt aduce scrisoare din partea lui Moş Crăciun şi unde regele fluturilor o vindecă pe Pannika în mod miraculos.

Regia și dramatizarea sunt semnate de Varga Ibolya, muzica de Péter Venczel, scenografia şi grafica de Anetta Fekete, iar Tamás Tóthpál a contribuit la muzica şi recuzita spectacolului. Distribuţia este alcătuită din Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő şi Kötõ Áron.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De asemenea, duminică, 20 februarie, de la orele 11.00 și 12.30, precum și luni, 21 februarie, de la ora 18.00, va fi prezentat spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, cu regia, scenariul și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Constantinescu.

Plictisiți de viața pe care o trăiesc în căsuța lor, Vasilache și Marioara hotărăsc că este timpul să pornească într-o călătorie. Nu știu, însă, ce îi așteaptă și prin câte peripeții vor trece, călătorind prin timp și spațiu.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin Negrea, sound design de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu. Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș.


Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.


În ceea ce privește achiziționarea biletelor pentru spectacole, precum și regulile de acces pentru public, toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial al Teatrului de Păpuși „Puck”, la adresa www.teatrulpuck.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza