„Poveste de iarnă”, în premieră la teatrul „Puck”. Vezi spectacolele din acest weekend

by Oana Spiru

Pentru acest final de săptămână, artiștii Teatrului „Puck” le-au pregătit celor mici două spectacole speciale. Este vorba de premiera spectacolului „Téli mese”/ „Poveste de iarnă”, în regia artistică a Ibolyei Varga și „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

Spectacolul „Téli mese”/ „Poveste de iarnă”, după Wass Albert, va avea premiera sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 11.00.

Eroul povestirii – Căpriorul, este înzestrat în noaptea nașterii de Spiritele Iernii cu puteri deosebite pentru a duce la împlinire visul tuturor căprioarelor: găsirea drumului secret spre Munţii Albaştri, locul unde pajiștea este mereu verde, unde nu este ger sau pericole. Acești munți stau de pază în orizontul îndepărtat, văzut zilnic de căprioare, ființe sensibile și fragile care șușotesc între ele despre o legendă care spune că strămoșii lor provin din locurile însorite ale Munților Albaștri unde se trăiește fără griji.

Conştient de marea lui misiune, Căpriorul se pregăteşte de drum încă de mic şi îşi urmează calea cu pasiune şi încăpăţânare până la sacrificiul suprem. Drumul lui spre Munţii Albaştri și revenirea în locurile natale este o poveste plină de peripeții, dar este și o parabolă despre perseverenţă, despre credinţă şi despre dragoste.

Regia artistică: Varga Ibolya

Distribuție: Giriti Réka, Patka Ildikó, Kötő Áron, Mostis Balázs.

Asistent regie: Pünkösti Laura.

Scenografia: Epaminonda Tiotiu

Muzica: Venczel Péter

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐝𝐮𝐩𝐚 𝐨 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐀𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧

De asemenea, duminică, 29 ianuarie, de la orele 11.00 și 12.30, cei mici sunt așteptați la Teatrul „Puck” la spectacolul „Crăiasa Zăpezii”. Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.
Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu.

Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

𝐂𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, în format cash, înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza