Portretul jucătorului care ar rezolva problemele CFR-ului: “Puternic, matur, serios și inteligent”. Nu lipsește niciodată din joc!”

by admin

Marco Dulca (22 de ani) s-ar putea dovedi un transfer reuşit pentru CFR Cluj, dacă echipa din Gruia reuşeşte să-l ia de la Chindia Târgovişte. Joi seară, Cristi Dulca a anunţat discuţiile pentru fiul său, al cărui portret fotbalistic e unul cât se poate de interesant. 

Trimis de Hagi la Viitorul, mai întâi sub formă de împrumut apoi cedat definitiv ca parte a transferului lui Aioani la Constanţa, Dulca se află într-o dezvoltare continuă. După ce a impresionat în Casa Liga 1, a prins lotul olimpic al României, iar la revenire a arătat acelaşi nivel bun de joc. 

Crescut la Swansea, Dulca e exact prototipul mijlocaşului pe care-l caută Dan Petrescu: 

“Dulca mi se pare un mijlocaş central matur pentru vârsta pe care o are. E un jucător inteligent. Are o responsabilitate mare, e un jucător care ţine mijlocul terenului. Închide spaţiile foarte bine la mijlocul terenului. E curajos pentru că are forţă, ştie că se poate baza pe ceva. Ştim foarte bine că în Marea Britanie se pune mult accent pe forţă”, spunea Lucian Goian, în luna aprilie, la Fotbal Look, completat imediat de George Florescu: 

“Are şcoala engleză şi se vede acest lucru. E vorba fix despre maturitate pe teren şi nu lipseşte niciodată din joc, e mereu activ pe teren. Tactic stă foarte bine”. 

“99% vor veni trei jucători. Eu ştiu cât de pătimaş e Neluţu Varga şi vrea să facă echipă puternică. Sunt fronturi multe şi e nevoie de concurenţă. Neluţu m-a sunat să mă întrebe de Marco. Apoi cluburile au discutat”, a anunţat Cristi Dulca, joi seară, la finalul meciului Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-0, din 16-imile Cupei României.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza