Pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura protecția a trei localități: “Schimbarea turei este planificată să se realizeze la şase ore”

by admin

Pompierii români care acţionează pentru combaterea incendiilor din Grecia au, duminică, misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

“Salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunităţile. Dispozitivul de intervenţie va fi format din opt maşini de stingere incendii de pădure, patru cisterne şi un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Conform aceleiaşi surse, un rol important are supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor.

“Având în vedere temperaturile ridicate şi condiţiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la şase ore”, precizează IGSU.

Cei 142 de pompieri români care au fost trimiși în Grecia au ajuns la destinație sâmbătă, baza salvatorilor din ţara noastră fiind stabilită la nord de Atena, în zona Elefsina. Din totalul pompierilor români trimiși să-i ajute pe eleni, 15 sunt din cadrul ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza