Polițiștii clujeni au demarat o campanie de informare a bicicliștilor și trotinetiștilor! Ce reguli trebuie să urmeze:

by Christian Suciu

Clujenii care circulă pe bicicletă sau trotinetă în trafic au avut parte de o surpriză în trafic. Polițiștii i-au tras pe dreapta pentru a- i informa cu privire la regulile de circulație ce vor trebui respectate de aceștia. Campania de informare s-a desfășurat între 6-9 Iunie.

În cadrul acesteia, polițiștii au readus aminte participanților la trafic, o serie de recomandări/reguli de urmat pentru a spori siguranța circulației:

  • Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie echipată, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;
  • Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.
  • Bicicliştilor le este recomandat să poarte cască de protecţie omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopţii;
  • Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
  • Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!
  • Este interzisă circulația în paralel cu altă bicicletă/trotinetă electrică;
  • Pe trotinete se poate afla doar o persoană;
  • Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h, iar viteza maximă admisă pentru trotinetele electrice este de 25 km/h.
  • Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Radu 11/06/2022 - 20:56

Iar trotinetarzii vor ignora prompt orice regula, pentru ca ei trebuie sa circule în viteza pe trotuar și sa treacă strada pe trotineta.

Raspunde

Comenteaza