Politica de roaming a UE, extinsă cu 10 ani. Emil Boc: „Un important beneficiu pentru fiecare cetățean al Uniunii Europene”

by admin

Politica de roaming a Uniunii Europene a fost prelungită cu încă 10 ani. După negocieri intense, Consiliul și Parlamentul European au decis prelungirea până în 2032 a actualului serviciu intracomunitar de roaming. Primarul Emil Boc a anunțat vestea pe pagina s-a de pe rețelele de socializare.

„Vești bune de la Bruxelles: Se extinde cu încă 10 ani, până în 2032, politica de Roaming a UE. „Vorbim, trimitem mesaje sau navigăm pe Internet la același preț ca acasă”. Un important beneficiu pentru fiecare cetățean al Uniunii Europene. Ești „acasă”, oriunde te afli în Uniunea Europeană!

Din 2017 încoace s-a introdus o nouă politică de roaming la nivelul Uniunii Europene. Acum s-a ajuns la un nou acord între instituțiile politice ale Uniunii Europene și această politică în domeniul roamingului se prelungește cu încă 10 ani, începând cu 1 Iulie 2022”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

„Sistemul UE de roaming la prețurile de pe piața națională, care s-a bucurat de un adevărat succes, va fi prelungit până în 2032, în conformitate cu acordul provizoriu la care au ajuns astăzi negociatorii Consiliului și ai Parlamentului European.

Normele actualizate în materie de roaming vor garanta că cetățenii pot continua să efectueze apeluri, să trimită mesaje și să navigheze pe internet atunci când călătoresc în alte țări ale UE, fără teama unui șoc în momentul primirii facturii, după expirarea actualului Regulament privind roamingul la 30 iunie 2022”, au transmis, printr-un comunicat de presă, și autoritățile europene.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza