PNL Cluj nu vrea să renunțe la Prefectură în favoarea USR. Ovidiu Cîmpean printre numele vehiculate ca viitor prefect!

by admin

Lideri liberali clujeni cred că Mircea Abrudean este tot mai aproape de o numire în funcția de Secretar General al Guvernului. Asta ar vacanta poziția de prefect la Cluj. Poziție râvnită și de USR PLUS.

“A gestionat problemele județului cred că în cea mai dificilă perioadă perioadă din ultimii 30 de ani și a făcut-o cu brio. Și cred că experiența acumulată îl recomandă să fie secretar general al Guvernului. (…) Cred că are șanse solide”, a caracterizat viceprimarul Clujului Dan Tarcea șansele prefectului Mircea Abrudean de a ajunge în Guvern.

Prezent în emisiunea online “Servus, Cluj!”, Dan Tarcea, cel care ocupă și funcția de președinte la municipiu a PNL, susține că odată cu posibila vacantare a funcției de prefect la Cluj, aceasta ar trebui să revină tot liberalilor în ciuda faptului că demnitatea în cauză e râvnită și de cei de la USR PLUS.  

“Nu cred că se pune problema de a ceda Prefectura USR-ului, nu văd de ce. Se negociază. O să vedem care va fi algoritmul stabilit. În primul rând trebuie să existe o colaborare strânsă între Prefectură și unitățile administrativ teritoriale. La Cluj avem 51 de primari, PNL are 51 de primari, USR are un singur primar, astea sunt regulile de astăzi. (…) Nu sunt eu în măsură să negociez la București, am transmis doleanțele organizației noastre”,

a mai spus Dan Tarcea în emisiunea “Servus, Cluj!”.

Potrivit unor surse PNL Cluj, cele mai mari șanse pentru a ocupa funcția de prefect în ipoteza că Mircea Abrudean ar pleca la București le are Ovidiu Cîmpean, director în Primăria Cluj. Acesta a candidat de pe locul 5 pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL Cluj. Un alt nume avut în vedere de liberali pentru funcția de Prefect ar fi Florin Stamatian.

Foto: monitorulcj.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

rotația cadrelor 14/01/2021 - 22:45

ROTAȚIA CADRELOR

Raspunde

Comenteaza