Petru Șușcă, demis din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Cluj de Vlad Voiculescu. VEZI evaluarea situației generale a spitalul pentru perioada în care Șușcă a fost la conducere

by Oana Spiru

După 7 ani de activitate Petru Șușcă a fost demis din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj de Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății. Totodată, directorul medical, Adela Golea, și-a dat demisia din funcție. Conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de Prof. Dr. Claudia Gherman.

Conform reprezentanților Spitalul Județean, mandatul domnului Ec. Dr. Petru Șușca, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical.

„În acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!”, a declarat Ec. Dr. Petru Șușca.

Atasat, documentul care cuprinde centralizarea investițiilor în dotări, reparații capitale și reparații curente, realizate între anii 2013-2020. Se poate observa că, în 2013, valoarea totală a investițiilor din spital se situa în jurul a 6.000.000 lei, ajungând la peste 40.000.000 lei în 2020.
Petru Șușcă, subliniează că, dacă în perioada amintită Ministerul Sănătății a alocat aproximativ 55.000.000 pentru investiții, spitalul a realizat, din venituri proprii investiții în echipamente medicale și reparații în valoare de 54.000.000 lei.
„Mai mult, în condițiile în care am preluat spitalul, în 2013, cu plăți restante de peste 13.000.000 lei, am încheiat anul 2020 cu un excedent bugetar în cuantum de aproximativ 58.000.000 lei”, mai spune acesta.

Vă invităm să urmăriți evoluția comparativă a spitalului într-un raport aferent perioadei 2013-2019 AICI.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Dr. Claudia Gherman, noul manager al Spitalului Județean de Urgență Cluj 08/01/2021 - 12:22

[…] Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are un nou manager interimar – Prof. Dr. Claudia Gherman, numită prin ordin al Ministerului Sănătății după demiterea lui Petru Șușcă. […]

Raspunde

Comenteaza